Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Fransa Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan 14 Nisan 1992 tarihli Milletlerarası Andlaşma çerçevesinde düzenlenen 34. Eştemsilli Komite Toplantısı, 30 Kasım 2018 tarihinde Üniversitemizde gerçekleşti.

Rektörümüz Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsak'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, Üniversitemiz ve Galatasaray Lisesi'nin yöneticilerinin yanı sıra Türkiye ve Fransa Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Fransa Yükseköğretim, Araştırma ve İnovasyon Bakanlığı yetkilileri, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi, Fransa Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı ile Akademik İşbirliği Konsorsiyumu Koordinatörü katıldılar.

Söz konusu toplantıda, Üniversitemiz ve Galatasaray Lisesi'nin 2017 – 2018 akademik yılı faaliyetleri değerlendirildi. Akademik işbirliğinin geliştirilmesine yönelik hususlar ve bu çerçevede yararlanılabilecek kaynaklar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

haber01